2021 – Het jaar om dromen te laten uitkomen

2021 is net van start gegaan. Ongeveer 8 jaar geleden begon ik aan een avontuur waarvan ik nooit gedacht of voorspeld had dat het me zou overkomen. Althans toch niet op de leeftijd die ik toen had. Het heeft in elk geval veel teweeggebracht en in beweging gezet, tot op vandaag.

Eigenlijk wilde ik al heel lang mijn ervaringen neerschrijven. Op het moment zelf had ik er de tijd niet voor, maar nu maak ik er tijd voor. 2021 is het jaar waarin ik 40 word. Ik keek er lang niet naar uit. Het voelde alsof ik definitief afscheid zou moeten nemen van het kind in mij (dikke zever eigenlijk). En tegelijkertijd voelt het alsof ik een mijlpaal bereik. Een mijlpaal, ja, maar op welke tijdlijn? Of ik nu nog 5 of 10 jaar leef. 67, 88, 93 of 101 jaar word, het is eigenlijk niet zo van belang. Je leeft je leven hier en nu.

Deze blog gaat over mijn eigen verhaal. Ik heb intussen een heel parcours afgelegd en ik wil graag even stilstaan en terugblikken bij de weg die ik heb afgelegd. Dat ik me daardoor enigszins kwetsbaar opstel, vind ik niet erg. Integendeel. Alles wat ik vertel is echt en authentiek. Soms geef ik niet alle details prijs omdat ik vooral mijn eigen verhaal vertel en niet dat van anderen die mijn pad gekruist zijn. Het is niet mijn bedoeling hier een groot wetenschappelijk naslagwerk te schrijven. Die zijn er meer dan genoeg. Ik schrijf neer wat ik beleefd heb en wat mij geholpen heeft (of net niet) tijdens mijn persoonlijke tocht.

Het schrijven van deze blog heeft voor mij dan ook eerder iets therapeutisch. Ik heb ontzettend veel geleerd de afgelopen jaren. Ik heb inzicht gekregen in hoe ik bedraad ben. Wat mijn sterktes zijn en tegelijkertijd mijn valkuilen en dus ook mijn uitdagingen. Ik heb geleerd om mezelf (opnieuw) te omarmen en vrede te nemen met wie ik ben. Ik kan terug dromen en heb ambitieuze plannen (al is het niet dat soort ambitie dat veel mensen denken). Ik heb geleerd te vallen en terug op te staan, te klimmen over bergen en te ploeteren door dalen, achterom te kijken naar wat is geweest, daaruit te leren en vooruit te kijken naar wat mogelijk was.

Bij elk stukje dat ik schrijf geef ik iets mee dat mij geholpen heeft: een techniek, een beeld, een quote, een boek dat me geïnspireerd heeft, …

Zo hoop ik (stilletjes) dat mijn verhaal jou als lezer ook kan inspireren om zelf aan de slag te gaan met wat jij wil bereiken: een probleem aanpakken, een uitdaging aangaan, een droom waarmaken of gewoon zijn wie je bent.

En ik weet intussen: je bent altijd wie je bent met je eigen persoonlijkheid. Je groeit uit tot de persoon die je wil zijn door je verleden en je heden. Je wordt wie je bent door alle ervaringen die je opdoet en door te leren over jezelf. En vooral, je bent er áltijd en zélf verantwoordelijk voor.

***

Never give up. Dare to dream. Dare to believe.” Stacey T. Hunt

2 antwoorden op “2021 – Het jaar om dromen te laten uitkomen”

  1. Proficiat buurvrouw… vlot geschreven =vlot lezen ! Jij hebt gedaan waar ik ook al lang van droom … zoals je aangeeft : never give up …
    veel succes en vooral veel plezier ermee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *