Wie ben ik?

Ik ben Annelies, geboren in 1981 en de dame achter Foliant. Ik ben getrouwd met Peter en mama van 3 foliant-astische kinderen Wannes, Marie en Louise. Daarnaast ben ik mantelzorger voor mijn papa.

Toen ik in de lagere school zat, schreef ik steevast in vriendenboekjes dat ik juffrouw wilde worden. Als kind kon ik urenlang met poppen spelen en heb honderden verschillende verhaallijnen bedacht met mijn poppen in de hoofdrol.

Mijn schoolloopbaan was er één met ups en downs, toch wat punten betreft. Als ik het nut niet zag om te studeren, dan was de inzet er niet. Als er een win-win te rapen viel, dan ging ik 200% op mijn doel af. Ik was niet de grootste rebel, maar heb me wel altijd anders gevoeld dan anderen. Later bleek dat hoogsensitiviteit, beelddenken en hoogbegaafdheid aan de basis lagen van het feit dat ik me een buitenbeentje voelde. Ik ben 2 keer tegen een advies van het CLB ingegaan (toch wat rebels?) en ben uiteindelijk zonder veel kleerscheuren door de lagere en middelbare schoolperiode gesparteld.

In 1999 moest ik beslissen wat ik zou verderstuderen. Er waren voor mij 2 mogelijkheden: rechten studeren of kleuterjuf worden. 2 heel uiteenlopende richtingen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor rechten want ik wilde magistraat worden en zo mee het onrecht uit deze wereld helpen. Het is allemaal wat anders gelopen. Na 2 jaar gewerkt te hebben als jurist bij een vakorganisatie ben ik bij de Vlaamse overheid terecht gekomen als teamleider personeelsadministratie. Een heel veelzijdige, uitdagende job en vooral veel menselijke contacten.

Na enkele omzwervingen als HR-adviseur ben ik als projectleider en later als programmamanager aan de slag gegaan, nog steeds in een HR-omgeving. En zo ben ik bij mijn échte missie terecht gekomen. Ik mag prachtige projecten begeleiden waarbij ik resultaatgericht werken combineer met de zorg voor de mensen. Ik begeleid teams en organisaties orde te scheppen in de chaos en met zorg voor zichzelf zorg te dragen voor elkaar.

Het kunnen werken met kinderen is altijd blijven hangen. En daarom is Foliant er gekomen. Om kinderen en jongeren te helpen in hun zoektocht naar hun talenten en hen hulpmiddelen te geven om het (studerende) leven te doorploeteren en hen te helpen schrijven aan hun eigen levensverhaal.

Ik vind het fijn om deze combinatie te maken omdat er zoveel gelijkenissen zijn tussen organisatievraagstukken en datgene wat kinderen bezig houdt. Het voelt voor mij als een verrijking om zowel met kinderen als volwassenen aan de slag te kunnen gaan. Kinderen winden er wat minder doekjes om en hebben wat minder ervaring, maar dezelfde levensvragen spelen.

***

Ik ben een generalistische duizendpoot die open staat voor nieuwe uitdagingen en inspirerende inzichten. Ik ben een heel praktisch ingesteld en wendbaar organisatorisch talent gericht op het bereiken van concrete resultaten. Ik ben geboeid door de talenten van jong en oud(er). Ik geniet ervan om anderen te helpen en een luisterend oor te bieden.

Bij alles wat ik doe, stel ik altijd de vragen: ‘Waarom doe ik dit? en ga ik op zoek naar het creëren van (meer)waarde. Veranderen heeft enkel zin als het iets oplevert.

Bij alles wat ik doe geloof ik in de kracht van samenwerking. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk dat je steeds jezelf kan blijven.