De hoofdauteur

Ik ben Annelies, geboren in 1981 en de dame achter Foliant. Ik ben getrouwd met Peter en mama van 3 foliant-astische kinderen Wannes, Marie en Louise. Daarnaast ben ik mantelzorger voor mijn papa.

Mijn man, kinderen, familie en vrienden nemen een belangrijke plaats in mijn leven. Voor een uitstapje, een weekendje weg of een gin-tonic met bitterballen mag je me altijd opbellen.

***

Ik ben een generalistische duizendpoot die open staat voor nieuwe uitdagingen en inspirerende inzichten. Ik ben een heel praktisch ingesteld en wendbaar organisatorisch talent gericht op het bereiken van concrete resultaten. Ik ben geboeid door de talenten van jong en oud(er). Ik geniet ervan om anderen te helpen en een luisterend oor te bieden.

Bij alles wat ik doe, stel ik altijd de vragen: ‘Waarom doe ik dit? en ga ik op zoek naar het creëren van (meer)waarde.

***

Toen ik in de lagere school zat, schreef ik steevast in vriendenboekjes dat ik juffrouw wilde worden. Ik kon urenlang met poppen spelen en heb honderden verschillende verhaallijnen bedacht met mijn poppen in de hoofdrol.

In 1999 moest ik beslissen wat ik zou studeren. Er waren voor mij 2 mogelijkheden: rechten studeren of kleuterjuf worden. 2 heel uiteenlopende richtingen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor rechten want ik wilde magistraat worden en zo mee het onrecht uit deze wereld helpen. Het is allemaal wat anders gelopen. Na 2 jaar gewerkt te hebben als jurist bij een vakorganisatie ben ik bij de Vlaamse overheid terecht gekomen als teamleider personeelsadministratie. Een heel veelzijdige en uitdagende job.

Na enkele omzwervingen als HR-adviseur ben ik als projectleider en later als programmamanager aan de slag gegaan, nog steeds in een HR-omgeving. En zo ben ik bij mijn échte missie terecht gekomen. Ik mag prachtige projecten begeleiden waarbij ik resultaatgericht werken combineer met de zorg voor de mensen (tijdens én na het project). Waarbij ik op zoek ga naar de missie van organisaties, teams en individuen om hen te begeleiden naar een betere samenwerking én persoonlijke groei. En dat is wat ik vandaag nog altijd doe bij de Vlaamse overheid.

Het kunnen werken met kinderen is altijd blijven hangen. En daarom is Foliant er gekomen. Om kinderen en jongeren te helpen in hun zoektocht naar hun talenten en hen hulpmiddelen te geven om het studerende leven te doorploeteren.

Bij alles wat ik doe geloof ik in de kracht van samenwerking want 1 + 1 = 3.