Workshops

We zijn met zijn allen steeds meer gericht op het leveren van prestaties, altijd maar meer en altijd maar beter. We stellen steeds ambitieuzere doelen, we willen de beste en succesvol zijn. En toch gaan velen van ons gebukt onder druk en stress, zelfs al van in de kleuter- en lagere school. Kinderen kampen met faalangst, ze gaan allerlei mechanismen ontwikkelen om gezien en gewaardeerd te worden door hun omgeving. Ofwel vallen ze uiteindelijk uit de (school)boot ofwel gaan ze overpresteren. Maar ook opvoeders, leerkrachten en directieleden staan onder zware druk.

Faalangst en perfectionisme zijn rare beestjes. Als perfectionismecoach voor kinderen en jongeren heb ik als missie om ouders, leerkrachten en schooldirecties bewust te maken van de valkuilen van die 2 vreemde beestjes. Daarom organiseer ik workshops over deze thema’s. Er zijn 2 mogelijke opties.

Workshop 1: ‘Op ontdekkingsreis langs faalangst en perfectionisme’.

Tijdens deze workshop schets ik wat faalangst en perfectionisme is, ga ik uitgebreid in op het ontstaanen de symptomen. Ik voorzie voldoende ruimte om het perfectionismepatroon bij kinderen (én de deelnemers) te herkennen. De workshop bevat ook oefeningen om te ontdekken waar mogelijke triggers zitten en hoe je hier op een eenvoudige manier mee aan de slag kan gaan in je dagelijkse praktijk.

Deze workshop duurt 3 uur en is ideaal voor leerkrachten tijdens een (deel van een) pedagogische studiedag, als teamactiviteit van bv. kinderverzorgers, zorgcoaches, voor directies met het oog op de evaluatie/aanpassing van je zorgbeleid, als onderdeel van een strategie-oefening… . Het aantal personen in een workshop is beperkt tot 12 deelnemers zodat elke deelnemer voldoende ruimte krijgt voor zijn persoonlijk verhaal in een veilige omgeving .

Workshop 2: ‘Veerkracht versterken: Faalangst verslaan en imperfectie omarmen’

Tijdens deze dag duiken we nog wat dieper in het thema van faalangst en perfectionisme en ga ik uitgebreid in op het ontstaanen de symptomen. Ik voorzie voldoende ruimte om het perfectionismepatroon bij kinderen (én de deelnemers) te herkennen. De workshop bevat ook oefeningen om te ontdekken waar mogelijke triggers zitten.  We gaan aan de slag met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de deelnemers om te komen tot gerichte acties om faalangst en perfectionisme bij kinderen en jongeren te herkennen én aan te pakken zodat ze zich kunnen ontwikkelen vrij van (ongezonde) druk en stress.

Deze workshop duurt een dag of 2 halve dagen (gespreid over 2 weken) en is ideaal voor leerkrachten tijdens een pedagogische studiedag, als teamactiviteit van bv. kinderverzorgers, zorgcoaches, , voor directies met het oog op de evaluatie/aanpassing van je zorgbeleid, als onderdeel van een strategie-oefening… . Het aantal personen in een workshop is beperkt tot 12 deelnemers zodat elke deelnemer voldoende ruimte krijgt voor zijn persoonlijk verhaal in een veilige omgeving.

Extra opties

Elke workshop kan uitgebreid worden met:

  • Teamcoaching waarbij we samen doelen stellen, een actieplan opstellen en concreet materiaal uitwerken. De gewenste en gepaste aanpak bespreken we samen. Prijs op aanvraag.
  • Individuele coaching waarbij we het persoonlijk perfectionismepatroon uitgebreid in kaart brengen en aanpakken. De gewenste en gepaste aanpak bespreken we samen. Prijs op aanvraag.

Daarnaast kunnen we ook een traject op maat uitwerken voor jouw school, organisatie of team.

Een ander creatief idee of een bijkomende nood?

Heb je zelf een ander idee of heb je een andere nood waar je graag de mogelijkheden wil bekijken? Contacteer me op annelies@foliant.be of op het nummer 0476/58.46.87 en ik werk graag met jou een concept op maat uit.