Kinder- en jongerencoaching

Opgroeien als kind of jongere in deze snel veranderende wereld met duizenden prikkels, de (druk van) sociale media, pubertijd, school, hobby’s, … Het is niet altijd even evident. Elk kind is uniek. Elk kind verdient het om zichzelf te kunnen zijn en vol enthousiasme zijn/haar levensverhaal te schrijven. Soms zijn kinderen even de weg kwijt, krijgen emoties de bovenhand en raken ze in de war. Vaak komt dit tot uiting in hun gedrag: veel roepen, niet kunnen stilzitten, of net omgekeerd, wegkruipen in een hoekje.

Foliant leert kinderen te ontdekken wie ze zijn, hun talenten naar boven te halen en tegelijkertijd inzicht te verschaffen in hun valkuilen. Als coach geef ik kinderen en jongeren ruimte om hun emoties, gedachten en gevoelens naar boven te brengen. Ik geef hen tools en handvaten zodat ze met hun emoties, gedachten en gevoelens een blijf weten en ze een plaats kunnen geven.

Ik kijk voorbij labels en etiketten en ga op zoek naar wat kinderen en jongeren bezig houdt, wie ze (willen) zijn, waar ze nood aan hebben, hoe ze zich voelen in, wie hen kan ondersteunen, ….

Doorheen de jaren heb ik een specialisatie ontwikkeld in hoogsensitiviteit, introvertie, hoogbegaafdheid en beelddenkende (ofwel ruimtelijk-visueel ingestelde) kinderen en jongeren. Daarnaast ben ik gecertificeerd perfectionismecoach voor kinderen en jongeren met een specialisatie in faalangst en perfectionisme.

Elk coachingstraject start steeds met een kennismakingsgesprek met de ouders. Tijdens dit gesprek bespreken we samen wat de reden van de aanmelding is en wat het levensverhaal van je kind tot nu toe geweest is. Dit gesprek gaat door in de praktijkruimte aan de Geelhandlaan 19b in Hove of online en duurt ongeveer 1.30u.

Vermits elk kind uniek is, is ook elk coachingstraject maatwerk. We stippelen samen een pad uit. Kinderen en jongeren kunnen vaak al heel erg op weg geholpen met 5 à 10 sessies van ongeveer een uurtje.

Voor meer informatie of de opstart van een coachingstraject kan je een mail sturen naar Annelies@foliant.be of bellen op 0476/58.46.87.

***

Wij herkennen onze dochter niet tijdens deze examenperiode: ze studeert rustiger, gedecideerder en maakt op sommige momenten beslissingen, die ze een aantal maanden geleden nooit zou gemaakt hebben. Naar een mondeling examen gaat ze niet meer al sidderend en bevend en huilend van de angst, maar eerder rustig (uiteraard zijn er kleine zenuwen, maar dat is niet meer dan normaal) en ook hier gedecideerd er het beste van te maken. Als een examen wat minder ging, is ze even gefrustreerd, maar ze blijft niet hangen in dat gevoel en draait de knop om. Heel knap om zien hoe ze er nu mee omgaat.
Alvast bedankt voor jou ongelooflijke hulp.

Ik wou je graag nog laten weten, hoe fijn ik het ook vond voor ons als ouders. Je coacht niet alleen het kind, maar ook de ouders. Ik merk gewoon dat L. het ook wel nodig had om het eens van een ander te horen dat hij er mag zijn en dat hij meer dan ok is.  L. houdt niet zo van dit soort gesprekken en bij jou was het ongedwongen, maar anderzijds was er ook geen andere afleiding mogelijk. Dus een zeer welgemeende dankjewel!

***