Lezingen

We zijn met zijn allen steeds meer gericht op het leveren van prestaties, altijd maar meer, altijd maar beter. We stellen steeds ambitieuzere doelen, we willen de beste en succesvol zijn. En toch gaan velen van ons gebukt onder druk en stress, zelfs al van in de kleuter- en lagere school. Kinderen kampen met faalangst, ze gaan allerlei mechanismen ontwikkelen om gewaardeerd te worden door hun omgeving. Ofwel vallen ze uiteindelijk uit de (school)boot ofwel gaan ze overpresteren.

Faalangst en perfectionisme zijn rare beestjes. Ik heb als doel ouders, leerkrachten, directies, bedrijven te informeren over die 2 vreemde beestjes. Daarom geef ik lezingen over deze thema’s. Tijdens een lezing schets ik wat perfectionisme is, ga ik uitgebreid in op het ontstaan en de symptomen. Uiteraard geef ik je ook tips en tricks mee om het perfectionismepatroon bij jezelf of je kinderen te herkennen en aan te pakken.

Een lezing duurt anderhalf tot twee uur en is, waar mogelijk interactief met de nodige ruimte voor persoonlijke vragen nadien. Indien je hierover meer wilt weten, mail naar annelies@foliant.be. Ik werk graag samen met jou een concept uit.