Eerste schooldag voor ons allemaal

“1 september wordt een nieuwe start voor ons allemaal.” Die boodschap had premier Alexander De Croo tijdens het Overlegcomit√© op 20 augustus.
Het lijkt wel een beetje nieuwjaar. Het moment van voornemens en plannen maken.

Scholen kunnen voor het eerst in anderhalf jaar min of meer normaal opstarten. Mondmaskers mogen afgezet worden in de klas waardoor elke leerling écht een gezicht heeft en emoties terug zichtbaar worden.

Bedrijven en werknemers kunnen ook weer wat ademhalen. Stilaan mag iedereen weer terugkeren naar kantoor. Het hoeft (hopelijk) niet elke dag en niet met iedereen tegelijkertijd. We proberen ons te laten leiden door de aard van de activiteit om te bepalen waar en wanneer we werken. Iets wat onze kinderen op school niet kunnen. Voor sommigen een goeie zaak, voor anderen een gemiste kans.

Het is allemaal een beetje spannend, voor iedereen verschillend, terug een beetje zoekend. Laten we die crisis niet zomaar vergeten en een nieuwe start nemen.

Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *